کتاب خوشبینی آموخته شده
چگونه می توان ذهنیت و زندگی خود را تغییر داد
کتاب خوش بینی آموخته شده توسط مارتین سلیگمن نوشته شده قبل از هر چیزی بدونیم که نوسینده این کتاب چه کسی است. مارتین سلیگمن پدر روانشناسی مثبت گرا هستند عنوان یکی از موفق ترین روانشناسان معاصر شناخته میشود و در سال 1998 به ریاست انجمن روانشناسی آمریکا برگزیده شد.
ایشان معتقد بودند که روانشناسی بیش از آنچه بر بیماری ها اختلات و مشگلات متمرکز شده است باید بتوان دستاوردهای ان را برای ارتقاء زندگی همه انسان ها بکار برد.
بنابراین مطالعات گسترده ای در مورد درماندگی اموخته شده انجام داد. درماندگی به این معنی که فرد به این نتیجه می رسد که کنترلی بر اوضاع ندارد حتی اگه فرد گزینه های زیادی انجام دهد باز هم اقدامی برای تغییر وضع انجام نمی دهد.
تفاوت روانشناسی مثبت گرا و تفکر مثبت
کسانی که با مفهوم روانشناسی مثبت گرا آشنا نیستند، ممکن است این اصطلاح را با مثبت اندیشی یا تفکر مثبت که در بسیاری از آموزشهای انگیزشی مورد تاکید قرار میگیرد، یکسان فرض کنند.
در بخشی از کتاب بیان کرده که خوش بینی به این معنی نیست که یکسری جملات و اظهارات مثبت به خود بگوییم بلکه به این معنی اینکه هنگام مواجهه شدن با مشگلات زندگی به خود چه میگویید یکسری مهارت هایی است که میتوانیم یاد بگیریم و اما باید به خاطر داشته باشیم که روانشناسی مثبت گرا کاملاً علمی است و بر پایهی تحقیقات گسترده استوار شده است. این کاملا با تفکر مثبت فرق دارد
مقاله زیر را هم مطالعه کنید
فصل های کتاب
بخش اول: کلیات
این کتاب شامل 3 بخش و 16 فصل است بخش اول در مورد دو شیوه نگریستن به زندگی صحبت می کند. افراد بدبین و خوش بین اینکه این افراد در مواجهه با مشگلات و سختی ها چه باورهایی دارند. و چه دیدگاهی در خصوص موفقیت و تندرستی دارند.در ادامه بیان میکند که درماندگی قابل یادگیری است و این کار را با انجام مطالعات و آزمایش هایی ثابت کرده است. یکسری پرسش نامه هایی در خصوص سبک تبیین ما مطرح کرده ،که مشخص میکنه ما خوش بین یا بدین هستیم. بعد در خصوص نقش نشخوار ذهنی در افسردگی افردا صحبت میکند اینکه چرا زنان بیشتر از مردان در معرض افسردگی قرار میگیرند.
بخش دوم: عرصه های زندگی
بخش دوم در خصوص عرصه های زندگی صحبت میکنند. اینکه والدین چگونه باعث شکل گیری سبک بدبینی یا خوش بینی در کودکان خود میشوند. مثلا انتقاد های والدین و آموزگاران و همچنین نحوه نگاه به رفتار دختر بچه ها و پسر بچه های باعث تعیین سبک بدبینی و خوش بینی در زندگی شان می شود. توضیح داده که چگونه سبک تبیین ورزشکاران و تیم ها باعث موفقیت شان میشود. در تیم ها و لیگ های مختلفی آن را آزمایش کرده است، در بخشی از کتاب توضیح داده که چطور سبک تبینی خوش بینی یا بد بینی روی سلامت جسمانی ما تاثیر می گیرد و روی سیستم ایمنی ما تاثیر می گذارد.
فصل سوم: تغییر درماندگی
و در نهایت در فصل سوم، در مورد درماندگی صحبت شده و اینکه چگونه ما درماندگی را یاد می گیریم، و چطور ما می توانیم از بدبینی به خوشبینی تغییر پیدا کنیم. مدل یا فرمول ABC مطرح کرده که چگونه چطور باروهای بدبینانه خود را زیر سوال ببریم. چطور به فرزندانمان کمک کنیم تا سبک زندگی شان عوض کنند و از شر بدبینی خلاص پیدا کنند.
امیدوارم این کتاب را تهیه کنید و از خواندنش لذت ببرید
دیدگاهتان را بنویسید